Paardenhulpverlening kan worden ingezet voor volwassenen en kinderen. De hulpvraag kan variëren van persoonlijke ontwikkeling tot trauma verwerking en van kinderen  met moeilijk verstaanbaar gedrag tot kinderen met een verstandelijke beperking.

Specialisaties zijn: Autisme spectrum, Post traumatische stress stoornis en verstandelijke beperking. Dit is niet leeftijdgebonden.

Tijdens de paardenhulpverlening gaat onze begeleider aan de slag met de cliënt en een paard en kan hiervoor verschillende methodieken inzetten zoals EAGALA.

Op het moment dat een paard nog een te grote indruk maakt, kunnen kleinere dieren zorgen voor een vergelijkbaar effect. Het kan vervolgens op gebouwd worden naar grotere dieren zoals het paard. Niks mag worden gedwongen of geforceerd. Dit heeft absoluut geen bevordering op het herstel of hulpverleningsproces. De strategie tot succes zijn de ervaringen van de cliënten in combinatie met de verschillende methodieken.

Paardenhulpverlening kan worden ingezet na de dagbesteding, mocht er in de toekomst meer personeel zijn dan kan dit ook tijdens de dagbesteding ingezet gaan worden.