Mijn naam is Joyce van de Wetering en heb het initiatief genomen om deze organisatie te starten omdat ik sta voor het combineren van dieren en zorg. Dieren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zolang dat ik me  herinner heb ik een passie voor dieren en speciaal  voor paarden.  Later ben ik afgestudeerd op de Hoge school Arnhem/Nijmegen voor de studie maatschappelijk werk. Voor mij is duidelijke geworden dat dieren kunnen helpen op verschillende vlakken waar mensen dit niet kunnen.  Ik volgde mijn hart, combineerde mijn affiniteiten, kennis en interesse waardoor mijn passie mijn werk werd!

Paarden zijn al eeuwen een belangrijk aspect in het leven van de mens. Tegenwoordig wordt het paard op andere manieren ‘gebruikt’ dan vroeger. Nu wordt er meer geprobeerd het gedrag van het paard te begrijpen.

Om mijn kennis te verbreden heb ik onderzoek gedaan in Texas, Amerika. Texas heeft een voorsprong op het gebied van paarden, het lezen van gedrag van een paard (horsemanship), het inzetten van paarden in de hulpverlening en innovatieve onderzoeken met betrekking op dieren en hulpverlening. Met behulp van de universiteit in San Antonio, praktijk ervaring bij onder andere de Horseboy ranch* en de Morning glory ranch**, heb ik dit onderzoek af gesloten.

Het resultaat hiervan is een methodische aanpak, gebaseerd op de sociale studie  maatschappelijk werk, paardenhulpverlening in Amerika en in Nederland.

*Oprichter van de Horseboy ranch en de HB method (Horse Boy method) is Rupert Isaacson. Specialisatie: Autisme Spectrum.
** Oprichtster Morning glory ranch is Kim Russel, er werden verschillende methoden gebruikt, waaronder EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Specialisaties: Post traumatische stress stoornis, fysieke en verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag.