Dagbesteding

Afhankelijk van de zorgvraag van de cliënt stellen we samen met collega's een behandelplan op. Het aanbod is: creativiteit, verzorgen en knuffelen van de dieren (o.a. paardjes, kippetjes varkentjes), houtbewerking (meubels maken en creatief bezig zijn met hout) en natuurlijk zijn alle nieuwe ideeën en interesses welkom en wellicht kan het aanbod vergroot worden. Maatwerk is voor ons het belangrijkst.

Voorbeeld van een dagindeling:
09.00 uur inloop en ontvangst
09.30 uur voorgaande week bijpraten met wat drinken en fruit
10.00 uur het voeren van de dieren
10.30 uur het schoonmaken van de hokken
11.30 uur het verzorgen van de dieren (borstelen, knuffelen en contact maken met de dieren)
12.30 uur lunch
13.00 uur afhankelijk van de hulpvraag kan er tijdens dit moment gewerkt worden aan deze hulpvraag van de cliënten, samen met de dieren (Op het moment dat er individueel contact en een apart hulpverleningsplan opgesteld wordt kan dit nadat de dagbesteding geëindigd is) Ook kunnen er eieren geraapt worden of andere activiteiten rondom de dieren en het boerenerf. Er kan ook gekozen worden om creatief bezig te zijn of met de uiterlijke verzorging van de cliënten. Mocht het erg slecht weer zijn kan er in de binnenruimte wat creatiefs gedaan worden. Er zullen knutselspullen en ideetjes gerealiseerd worden zodat er altijd een passende bezigheid is.
15.00 uur afsluiting van de dag.
In de toekomst is er ook de mogelijkheid tot het creëren van een winkeltje waar de cliënten boerderij producten zoals eieren, honing en zelf gemaakte spulletjes kunnen verkopen.